Våra pass

Namn Beskrivning
BÅL OCH BALANS Söker du det optimala sättet att träna upp din balans på? Då ska du prova Bål & Balans där du dessutom får grymt bra bålträning. Med effektiva och roliga övningar kommer du öka din balans, bålstyrka och kroppskontroll. I Bål & Balans tränar alla deltagare i sitt eget tempo och efter egna förutsättningar.
BARRE
BOX MIX Vem kunde ana att det är så kul att skuggboxas och dessutom få en riktig genomkörare för konditionen och bra uthållighet? FortGjort Box Mix är träningspasset som ger mersmak och träningsvärk från topp till tå. En pulshöjande träningsstund med mycket träning för överkroppen. 25 minuter senare är du ordentligt svettig, mör och glad, men längtar redan till nästa gång - Box Mix ger mersmak!
CYKEL Cykling i grupp är mycket effektiv konditionsträning som passar de allra flesta. Fördelen är att du som deltagare styr hur hårt du vill träna, du reglerar ditt motstånd och bestämmer intensiteten. Under klassen varierar vi tempo och motstånd med backar, raksträckor och intervaller.
Testar du cykel för första gången?
kom en stund innan passet så får du hjälp att ställa in cykeln. 55 eller 45 minuter.
DANCE IT! Vi dansar och rör oss tillsammans till musik! Passet är uppbyggt i 3-4 block, där vi går igenom block för block för att sedan lägga samman koreografin till en synkad dans. Fokus ligger på rörelseglädje. Alla kan dansa, kom som du är!
DANSA MIX FortGjort Dansa Mix är för dig som gillar att röra dig och dansa loss till de bästa danslåtarna. Här varvas nya med gamla låtar, en skön mix av favoriter. Musiken är i centrum och dess karaktär sätter prägel på dansrörelserna. Det är högt i takt och härlig stämning på golvet!
DIRTY STEP Happeningpass! Ett roligt träningspass till medryckande musik där vi växlar mellan enkla stepsteg på lådan och styrketräning med lätta vikter och kroppsvikt. Alla kan vara med!
FUNKTIONELL TRÄNING Vill du träna en aktivitet som har "allt" då ska du välja FortGjort Funktionell Träning. Kondition, styrka, balans och rörlighet som ger dig en funktionell kropp som du kan utnyttja i vardagen. En träningsaktivitet som ger dig komplett träning på 25 minuter.
GIRO D´ TENTON Happeningpass, Cykel.
HARMONI KRAFT FortGjort Harmoni Kraft på traditionella och något mer fysiskt krävande yogainspirerade övningar. Vi arbetar i olika positioner och stannar i varje position för utmana kroppen. Alla övningar sker i lugnt tempo och vi strävar efter att skapa en avkopplande känsla.
MAGE RYGG Vem har inte användning och nytta av en stark mage och rygg? En stark hållning är A och O för att kroppen ska må bra i vardagen. Stärker mittpartiet på kroppen genom övningar för magen och ryggen och du väljer själv om du vill göra det lättare eller tyngre alternativet på övningarna – utgå alltid efter din förmåga och dagsform.
MOTIONSSIM Här får du som Tenton-medlem möjligheten att boka in tid på motionssim i vår bassäng på Ersboda Bad & Gym.
MULTI-TABATA Multi-tabata är ett enkelt men tufft 40-minuters pass där hela kroppen tränas. Passet inleds med en generell uppvärmning där hela kroppen värms upp. Därefter körs själva styrke- och konditionsdelen som består av fem stationer med två enkla, tuffa och funktionella övningar per station. Varje station körs i 4 minuter med 20 sekunders arbete och 10 sekunders vila mellan. Mellan varje station är det 1 minuts vila. Ett högintensivt styrke- och konditionspass för hela kroppen!
MULTITRÄNING Är du på humör för något utmanande, inte svårt men svettigt, välj FortGjort Multi Träning du kommer inte ångra dig! Multiträning består av kondition- och styrkeövningar där du kan utmana dig själv efter din egen kapacitet varje gång. En liten serie av enkla och effektiva övningar eller rörelser upprepas så många gånger du hinner under ett visst antal sekunder. Därefter en ny serie. En träningsform med mycket endorfiner och jäklar anamma!
POWERBOX Ett kampsportsinspirerat pass med slag och sparkserier mot slagsäckar och mitsar. Ett enkelt, tufft och roligt pass som alla kan vara med på!
PULS JYMPA FortGjort Puls Jympa är ett fantastiskt roligt och svettigt sätt att öka eller bibehålla kondition på. Dessutom får du även en högre förbränning i kroppen av de pulshöjande rörelserna och övningarna. Puls Jympa har en släng av enkla aerobic-övningar och är lika enkelt som traditionell gympa med en kreativ touch. Gillar du träning med mycket fart så har du hittat rätt!
PULSTRÄNING Här arbetar du i tidsbestämda intervaller och utefter egen hastighet i övningarna och egen nivå. Varje intervall består av enkla och effektiva övningar eller rörelser och de ska upprepas så många gånger du hinner under ett visst antal sekunder.En träningsform med mycket puls och massor av energi! Ett galet bra sätt att bättra på din kondition. Tufft om du bestämmer dig för det, men du väljer!
RÖRLIGHETSTRÄNING Behöver du bli och förbli mer smidig, testa vår storfavorit "Rörlighetsträning". Var och varannan person är stel och har ont på vissa partier på kropp pga. av för mycket stillasittande och enformig rörelse. Rörlighetsträning bygger på att vi varvar dynamiska/ funktionella rörelseserier, där fokus ligger på naturlig rörelse i kroppen, med traditionella stretchövningar. Rörlighetsträning är en tacksamt att utöva, det går fort att uppnå resultat.
SENIORCIRKEL Trygg och effektiv cirkelträning, där du tränar individuellt vid olika stationer/maskiner. Vi varierar mellan övningar som tränar din styrka, rörlighet och balans. Instruktören hjälper dig med inställningar/teknik så att du kan utföra övningarna på ett tryggt och effektivt sätt. Passet riktar sig till dig som är nybörjare och/eller senior.
SHAKE IT! Rörelse, motion och dans är receptet till ett fartfyllt danspass som passar alla från nybörjare till proffset.

Varmt välkomna och svettas loss på dansgolvet med en favorit i repris - SHAKE IT!
SKIVSTÅNG Träning med skivstång är både roligt och ger mycket bra uthållighetsträning. Under passet utför du traditionella skivstångs-övningar till peppande musik. Du tränar efter egen förmåga och väljer själv hur mycket vikt du vill ha på din skivstång. Hela kroppen får en tidseffektiv genomkörare.
STARK Vill du du bli stark eller starkare, då ska du träna vårt nya träningspass FortGjort STARK. Renodlade styrkeövningar för kroppens större muskler. Övningar som sker huvudsakligen med en skivstång och hantlar men för att öka motståndet ytterligare kan du spänna ett gummiband kring skivstången. I detta pass kör du ditt eget race och upplägget är längre och kortare tidsintervaller. Enkelt, kraftfullt och grymt kul!
STEP IT! Ett 55-minuters pass med enkla steg på och runt stepbräda med fokus på kondition och rörelseglädje.
STEP STYRKA Här får du mycket träning på kort tid. FortGjort Step Styrka bjuder på effektiv intervallträning som ger både styrka och kondition. Enkla och roliga steg på en steplåda varvas med styrkeövningar med fokus på ben och säte. Längtar du efter starkare ben, rumpa och bättre flås, här har du din grej.
STEPGLÄDJE Visste du att träning upp och ner på en steplåda är väldigt effektivt och vansinnigt roligt? FortGjort StepGlädje bjuder på enkel och följsam konditionsträning som ger bra flås. En dos av "hjärngympa" kan förekomma då varannan låt är mer dansant och sätter en kul prägel på det hela. 25 minuter pulshöjande stepträning med touch av dansanta inslag!
TRUE CORE True core ger dig ny, rolig och funktionell bålträning framtagen för att du ska få ut mer av all din träning och öka ditt välmående i vardagen.
- 25 minuter funktionell bålstabilitet
- Innovativa övningar där du upplever bålens viktiga interaktion med kroppens olika delar.
- Stationsbaseradträning med kroppsvikt och varierande funktionella redskap
- Passen varierar för att ge dig bästa möjliga resultat.

Kom uppvärmd!
TRUE FOCUS Ta träningen till nya nivåer med dessa varierande pass där Tentons PTs sätter ihop träningsupplägg med ett fokusområde för att utveckla en specifik förmåga eller rörelse. Passen innehåller tydliga instruktioner, en ordentlig uppvärmning och goda möjligheter för personlig utveckling och lärande. Passen har olika inriktningar varje vecka så håll koll på schemat för passen som ni finner på Facebook, Instagram och i våra anläggningar!

-45 minuter

-Fokus på utförande och lärande

-Coachas och guidas av våra PTs!

-Nya inspirerande upplägg från vecka till vecka
TRUE HIT För dig som vill minimera träningstiden och maximera träningsresultaten!
Förbättra din uthållighet och boosta din fettförbränning.
- 30 minuter högintensiv helkroppsträning.
- Vi arbetar med enkla och varierande övningar i högt tempo.
- Stationsbaserad träning där du kan lämna taktkänslan hemma.
- Arbeta med din egen kroppsvikt kombinerat med användandet av olika funktionella redskap.
- Vi undviker tekniskt svåra övningar och tunga lyft för att du ska få effektiv och säker träning samt nå bästa möjliga resultat.

Coachas och peppas att ta ut dig till max!
UTOMHUSTRÄNING Utomhusträning är ett enkelt men tufft pass på 45 minuter där hela kroppen tränas. Passet inleds med en generell uppvärmning där hela kroppen värms upp. Därefter körs själva styrke- och konditionsdelen som består av enkla, tuffa och funktionella övningar som körs på tid. Ett högintensivt styrke- och konditionspass för hela kroppen!
VASALOPPSCYKEL För er som hellre tar sig an denna utmaning utan motvind och snö ger vi er chansen att på cykel ta sig igenom backar och dalar tillsammans med oss. Vid startskottet kl 08.00 börjar vi cykla mot vårt mål. Passet är uppdelat i 25 minuters block med en paus på 5 minuter där vi slår på ljudet på TV och har chans att fylla på med energi.
Vi går i mål tillsammans med vinnaren av Vasaloppet 2022. Denna resa brukar ta ca 4 timmar. Du väljer själv om du kör hela passet eller om du väljer att gå av längs vägen.
VATTENTRÄNING Skonsam och effektiv träning för hela kroppen, som kan anpassas efter din nivå och dina förutsättningar. Vi använder oss av redskap som hantlar och nudlar. 45 eller 55 minuter.
VUELTA A TENTONA Happeningpass, cykel.
YIN-YOGA Vi använder oss av mycket enkla ställningarna som utförs liggandes eller sittandes. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden.
YOGA I den här klassen fokuserar vi på dynamisk styrka, avslappning, andetaget och medveten närvaro. Det här är en klass för dig som vill använda en stund till att ladda om.
YOGA 75 En fysisk yogaform som är en moderniserad variant av hathayoga, ställningar görs i ett flöde i takt med en dynamisk djupandning.
YOGA KRAFT FortGjort Yoga Kraft bygger på traditionella och något mer fysiskt krävande Yoga övningar. Vi arbetar i olika positioner och stannar i varje position för att utmana kroppen. Alla övningar sker i lugnt tempo och vi strävar efter att skapa en avkopplande känsla. Alla som vill Yoga, kan Yoga!
ZAFRO En dansklass fylld med glädje, humor och positiva känslor. Med bekväma och kreativa danssteg hänger du enkelt med under 25 minuter och slutar när det är som bäst. I Dansa Zafro möts FortGjorts två favoritdanspass, Dansa Zamba och Dansa Afro. Denna kombination är oslagbar och ger så mycket dansunderhållning och energi, det går inte att stå still. Har du funderat på att börja dansa eller har svårt att välja är detta dansklassen för dig - hundra procent danskärlek utlovas. I vår värld stavas dansglädje Dansa Zafro, välkommen du också.

Köp gymkort